Informatiu 22 de juny

El 99% de les oficines de Caixabank de la demarcació de Tarragona han tancat avui en seguiment de l’aturada convocada en contra els EROs. Les dades les ha facilitat CCOO durant la manifestació celebrada aquest matí a Barcelona. 

Aquesta és la primera vaga general de la història de l’entitat i el seguiment està sent elevat a tot l’Estat. Segons els sindicats al conjunt d’Espanya s’han tancat el 70% de les oficines i s’ha registrat una caiguda d’activitat del 90%. A Catalunya el seguiment està sent del 90% de mitjana i a Tarragona s’ha fregat el 100% d’oficines tancades. 

La secretaria general de CCOO de CaixaBank a Catalunya, Eva Fernández, ha destacat que la vaga d’avui suposa una fita històrica. També considera que l’acord encara està lluny. En paral·lel, la plantilla s’ha manifestat en 31 ciutats espanyoles, entre elles Barcelona. A la capital catalana, els treballadors han tallat durant més de dues hores la circulació a l’avinguda Diagonal, davant la seu del grup.

L’impacte econòmic de l’edició Bons Reus Primavera ha estat de prop de 762.000 euros, després d’una injecció municipal de 200.000 euros. La campanya, inclosa en el Pla de Reactivació Econòmica i Social impulsada per l’Ajuntament de Reus, ha multiplicat per 3,8 la inversió feta. 

L’emissió de la primera campanya de Bons Reus d’enguany va començar el 17 de maig passat esgotant-se en poc més de 24 hores.  El sector que més se n’ha beneficiat és la moda, seguit de la perruqueria i estètica, la restauració i l’alimentació. 

Al llarg d’aquest any 2021, l’Ajuntament té previst l’emissió de dues campanyes més de Bons Reus, la següent seria de cara al setembre amb l’arribada de la tardor i la tercera a tocar de la campanya de Nadal.

La transformació del raval de Santa Anna en zona de vianants s’estendrà al carrer de Salvador Espriu, fins a la plaça Catalunya. L’Ajuntament ha obert la licitació per contractar la redacció del projecte executiu d’aquesta fase. 

Aquest tram també comptarà amb plataforma única i amb nou mobiliari urbà. La redacció del projecte compta amb un pressupost de 15 mil euros i haurà d’estar llesta en 4 mesos. La voluntat és que les obres d’aquesta segona fase puguin començar l’any que ve. 

En paral·lel, l’Ajuntament publicarà de manera imminent la licitació del contracte d’obres de la fase 1, la que correspon a la Raval Santa Anna fins a la plaça del Prim. El pressupost dels treballs, que podrien començar a la tardor i duraran quatre mesos, és de 430 mil euros. 

Reus destina 200.000 euros a la campanya de promoció turística de cara a l’estiu

La nova campanya d’estiu “Reus, una escapada genial” té com a objectiu principal augmentar el temps d’estada dels visitants i incentivar que tornin. De fet també es confia en els turistes com a possibles prescriptors per aconseguir més visitants.

Per això les accions de la campanya van enfocades en millorar l’experiència del visitant. Per tal d’aconseguir aquests objectius l’Ajuntament s’ha centrat a remarcar el patrimoni cultural, gastronòmic, enoturístic i comercial. Tot plegat amb la intenció d’ajudar que la ciutat esdevingui una destinació d’escapades de cap de setmana “en qualsevol moment de l’any”, tal com ha explicat el consistori.

Entre les accions que es portaran a terme, en destaquen ampliar els punts d’informació al visitant i els seus horaris d’atenció, reforçar la promoció de ciutat mitjançant el repartiment de plànols i material promocional als diferents establiments turístics de la Costa Daurada, o la projecció d’un espot promocional de la ciutat en diverses pantalles dels hotels del territori.

Botarell enceta amb la revetlla de Sant Joan un estiu carregat d’activitats i actes culturals.

Tornen les nits al botànic, el tast de vins o el cinema a la fresca, entre d’altres.

Dues alumnes de l’INS Berenguer d’Entença a l’Hospitalet de l’Infant reben una beca per participar en dos programes científics.

L’objectiu del programa científic és apropar l’alumnat participant a l’àmbit universitari i a la recerca científica.

I fins aquí l’informatiu d’avui dimarts 22 de juny.

PUBLICITAT