Informatiu 11 de maig

Un 28% de les infermeres de Tarragona i l’Ebre van canviar el seu lloc habitual de feina durant la primera onada de la pandèmia. D’aquestes, el 61,8% es van concentrar a les plantes covid dels hospitals; un 26% va reforçar les UCI i la resta es van traslladar a urgències o a hospitals de campanya. Ara la majoria, prop d’un 90%, ja han tornat al seu lloc habitual de feina. 

Totes aquestes dades, que mostren la mobilitat professional que ha suposat la pandèmia, es desprenen d’una enquesta que ha realitzat el Col·legi d’Infermeria de Tarragona. També se’n desprèn que el 60% de les infermeres va haver d’ampliar el seu horari i que la immensa majoria, més d’un 95%, va tenir por de contagiar-se. 

De fet, una quarta part de les enquestades va arribar a agafar la malaltia i la majoria la van contraure a la feina. L’enquesta també mostra l’impacte emocional de la pandèmia entre els professionals de la infermeria. Un 40% asseguren que estan més cansades i un 66% té problemes per dormir. Per tot plegat, més d’una quarta part de les infermeres preguntades, un 26%, manifesta que s’ha plantejat canviar de feina.

Els principals indicadors de la pandèmia mantenen la tendència a la baixa a la demarcació de Tarragona. El departament de Salut ha informat avui de 52 contagis, 42 a les comarques del Camp i deu més a les de l’Ebre. 

Als hospitals la situació es manté força estable. Avui hi ha 110 pacients a planta, dos més que en el darrer balanç, i a les UCI n’hi continua havent 57. Pel que fa al risc de rebrot manté el lent descens iniciat ja fa dies. Així i tot, al Camp de Tarragona es manté per sobre dels 150 punts. A les Terres de l’Ebre, està una mica per sobre dels 100. 

Èxit de la jornada del ‘Let’s Clean Up Europe’ a Castellvell del Camp. 

El segon itinerari del ‘Camina i Neteja’, el qual va coincidir amb la iniciativa europea, va acollir a 100 voluntaris que van recollir prop de 300 kg de brossa.

Diversos edificis municipals de la Selva s’il·luminen de vermell per commemorar el Dia Mundial de la Creu Roja

L’acció, que s’ha dut a terme a una trentena de municipis d’arreu de Catalunya, pretén agrair la tasca del voluntariat de Creu Roja durant la pandèmia.

Comencen les preinscripcions a les llars d’infants municipals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Les preinscripcions finalitzaran el 21 de maig i el període de matrícula tindrà lloc del 16 al 22 de juny.

I en cultura, el Museu d’Història de Cambrils participarà una edició més a la celebració mundial del Dia Internacional dels Museus de 2021 (DIM21), enguany marcat per la represa de la presencialitat i pel tema “El futur dels museus: recuperar i reimaginar”.

La programació a Cambrils és de caràcter gratuït i consistirà en una conferència-taller sobre balcons verds, tres caps de setmana de portes obertes a diferents espais i  una campanya a xarxes socials.

PUBLICITAT