Llibres per ser una millor feminista aquest 2021

El feminisme ha deixat empremta en els últims anys. És una de les temàtiques polèmiques que poden sorgir en qualsevol conversa. Tant per bo com per dolent.

L’activisme ha pres força en les últimes generacions, però sembla que també s’ha transformat una mica. La lluita que abans es duia a terme als carrers ara sembla que s’ha transportat cap a les xarxes socials.

Però, malgrat que la manera de reivindicar-nos pels drets hagi canviat, els fonaments de la lluita feminista segueixen existint i continuen sent els mateixos. I un dels grans pilars que ho sustenten són les lectures feministes, capaces de transmetre una gran quantitat de coneixement.

En el marc de Sant Jordi, hem volgut conèixer quines són les lectures que els col·lectius feministes del nostre territori ens recomanen.

Assajos per entrar en temàtica feminista

En primer lloc, començarem amb les lectures per les quals tota feminista hauria de començar. Assajos que et poden permetre endinsar-te en el moviment i també ajudar-te a formar la teva pròpia opinió i pensament. Per això, la Rosa, de les Filomenes de Cambrils ens en va recomanar un bon grapat: 

La Berta, del col·lectiu feminista Hora Violeta de Reus, va recomanar-me també un clàssic per a endinsar-nos en el món del feminisme: Teoria King Kong.

D’altra banda, l’Eli de Cau de Llunes de Tarragona ens va voler destacar les últimes publicacions que estan editant des de Tigre de Paper:

Llibres i contes per als més petits de la casa

Educar des de la infantesa és molt important per a normalitzar ja aquests pensaments que busquen la igualtat entre totes les persones. És per això que també vam voler descobrir recomanacions per als més petits de la casa.

La Rosa de les Filomenes ens va recomanar una sèrie de llibres que es troben a la ‘Guia de contes i novel·les. La igualtat de gènere i la violència zero, de 3 a 18 anys’. 

L’Eli també va aconsellar quatre publicacions per a infants i joves, les quals ja comencen a introduir la perspectiva de gènere i, també, a treballar l’autoestima i l’autoconeixement en els més adolescents.

La Berta d’Hora Violeta també em va apuntar cap a un llibre molt interessant perquè els més petits de la casa que els presenta el món dels trans:

Aprendre feminisme amb un toc d’humor

El feminisme també es pot aprendre d’una manera distesa i divertida, tractant la quotidianitat vista des d’un punt humorístic. La Berta d’Hora Violeta va voler recomanar un llibre centrat en la sexualitat de les dones. A més, amb una edició molt il·lustrada i fàcil de llegir.

D’altra banda, també em va recomanar una lectura més distesa, tant per joves com per a adults, amb una mica d’humor. 

En definitiva. Ningú és més o menys feminista per dir-ho més o menys alt. Ningú ho és més o menys en funció de les publicacions que comparteixi a les seves xarxes socials. La millor feminista es reconeix a ella mateixa després d’una llarga evolució. I aquest camí només es recorre amb coneixement: un coneixement que et dona la lectura. 

Feliç Sant Jordi!

PUBLICITAT