#BaixCampInfo | Comencen els moviments postelectorals

Els moviments postelectorals han començat avui després dels ajustats resultats, amb gairebé un empat tècnic entre PSC, ERC i Junts. Els republicans ja han deixat clar que no pactaran amb els socialistes. 

Per la seva banda, Salvador Illa s’ha mostrat disposat a la investidura i creu que ERC li hauria de donar suport com a candidat amb més vots. Mentrestant, Junts aposta per un pacte independentista i els Comuns per un d’esquerres. 

Des de Tarragona, el seu alcalde creu que a la Generalitat seria factible un pacte ampli i flexible com el que s’ha tancat a la ciutat. Allí el republicà Pau Ricomà va ser investit amb un acord de govern amb els Comuns i el suport de Junts i la CUP. 

Repassarem també els resultats de les eleccions a la circumscripció. Per primera vegada les ha guanyat ERC, amb un 24,6% dels vots que li permeten conservar els 5 diputats. PSC ha pujat i es converteix en la segona força al territori. Junts ocupa el tercer lloc i Vox irromp en el quart i obté dos diputats. 

Al marge de tota la ressaca post electoral, avui també és notícia que els alumnes de primer de la URV han reprès les classes presencials. La mesura, sol·licitada per professors i estudiants, ha estat autoritzada pel Procicat. 

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, Salut ha notificat avui 35 nous contagis i cap defunció a la demarcació. Però tot i que el nombre de nous casos va a la baixa, hi ha hagut un repunt en el nombre d’hospitalitzats. D’altra banda, Salut preveu poder començar a vacunar aquesta setmana els majors de 80 anys. 

Detenen dos joves a Castellvell del Camp per negar-se a utilitzar la mascareta mentre anaven a votar.

L’Ajuntament del municipi ha lamentat la situació i ha agraït el bon comportament de la resta de veïns i veïnes.

En el capítol de fet divers, destacarem que els Mossos d’esquadra han detingut a Reus un jove que gairebé duplicava la velocitat permesa a l’autopista. 

Circulava a 228 quilòmetres per hora i van poder deternir-lo al peatge després de detectar-lo en un control de trànsit. D’altra banda, els Mossos han arrestat, també a Reus, dos joves per tràfic de droga que amagaven la cocaïna a l’interior de retoladors. 

PUBLICITAT