Valls incrementa la presència policial per l’onada de robatoris a diferents establiments comercials

La Junta de Seguretat Local de Valls ha acordat incrementar la presència policial al carrer. Així s’ha decidit en la junta celebrada telemàticament aquest dimarts, amb la participació dels comandaments dels cossos de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Local i Associació de Voluntaris de Protecció Civil, després de l’onada de robatoris de fa dues setmanes a diferents establiments comercials.

Pla obert de la Junta Local de Seguretat celebrada telemàticament a l'Ajuntament de Valls. Imatge del 19 de gener del 2021. (Horitzontal)

En la trobada s’ha tractat la necessitat d’incrementar encara més la coordinació entre els diferents cossos i en especial augmentar la presència policial al centre històric i al conjunt de la ciutat, tant per part dels Mossos d’Esquadra com de la Policia Local.

Per a fer-ho possible, s’incrementaran els efectius de la Policia Local. L’Ajuntament ha anunciat que la Policia Local reforçarà el nombre d’efectius i incrementarà la seva plantilla amb la convocatòria de noves places.

D’aquesta manera, dels 24 agents en servei a Valls l’any 2020 -a hores d’ara aquesta dotació ja s’ha incrementat fins a 30 un cop les noves incorporacions han completat els processos de formació a l’Escola de Policia de Catalunya-, es vol arribar aquest 2021 a comptar amb 34 agents.

Aquest increment d’efectius i altres mesures permetran ampliar també el servei de policia de proximitat que es va entrar en servei el passat mes d’octubre. En concret, s’ha previst una segona dotació del servei de proximitat amb agents que patrullaran a peu també pels carrers del centre històric i la resta de la ciutat.

Càmeres de videovigilància

A més, aquest febrer entraran en servei les càmeres de videovigilància que l’Ajuntament està instal·lant aquests dies al carrer de la Cort. Les set noves càmeres cobreixen en conjunt la visual de tot el carrer de la Cort i la plaça del Blat i enregistraran imatges les 24 hores al dia.

A la vegada, durant la Junta de Seguretat Local l’Ajuntament també ha anunciat la posada en funcionament de càmeres lectores de matrícules a les principals entrades de la ciutat.

El consistori ja ha instal·lat aquestes càmeres a l’entrada a Valls per la carretera de Tarragona per cobrir l’accés pel Portal Nou, com també a l’entrada pel pont del Mas Miquel, a l’àmbit d’accés a la ciutat per la zona de passeig de l’Estació i Anselm Clavé.

La reunió, presidida per l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha comptat també amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto, la directora dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat a Tarragona, Mònica Solé, i el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Enric Garcia.

A la trobada s’han analitzat les dades policials dels últims anys i, d’una manera especial, aquesta onada de robatoris de fa dues setmanes a diferents establiments comercials. En aquest sentit, l’alcaldessa ha agraït l’operatiu desplegat de manera extraordinària i coordinada entre Policia Local i Mossos d’Esquadra que va acabar amb la detenció del sospitós i el seu ingrés a presó.

Lleuger increment dels fets delictius i un 27% més de detencions

Pel que fa a les dades i estadístiques policials, s’ha constatat que tot i que el nombre de fets delictius va incrementar-se durant el 2020, la xifra es manté en proporcions similars i fins i tot inferiors a la d’altres anys, amb reduccions, per exemple, d’un 7% si ho comparem amb el 2018. A més, ha augmentat la resolució dels fets delictius que s’han comès, en especial pel que fa al nombre de detencions que s’han incrementat en un 27%, mentre que els delictes contra les persones s’ha reduït de mitjana en un 10% en el darrer any.

D’altra banda, durant la Junta de Seguretat també s’ha informat que l’Ajuntament ha creat una comissió constituïda per diferents departaments i regidories municipals amb l’objectiu d’establir noves mesures per al centre històric en matèria de prevenció social.

En aquest punt, des de l’Ajuntament s’ha destacat que per resoldre situacions de falta de seguretat o problemàtiques de convivència cal abordar-ho no només des d’una vessant policial, sinó també amb polítiques socials i de prevenció per atendre situacions de marginació, vulnerabilitat, habitatge o exclusió, entre d’altres, segons informen fonts municipals.

PUBLICITAT