Informatiu 20 de novembre

Comencem l’informatiu d’avui fent un repàs de les dades de Covid-19. I és que al Camp de Tarragona el risc de rebrot cau 15 punts en 24 hores, concretament fins als 362. La taxa de transmissió del virus es manté en el 0,71, mentre que la taxa de confirmats per PCR i TA se situa en 227,82 per cada 100.000 habitants.  Segons les últimes dades de Salut, hi ha 185 pacients ingressats als hospitals de la província. 

I a Reus, segons dades del departament de Salut, durant les dues primeres setmanes de novembre, concretament des del dia 2 fins al 15, han mort 19 persones. Una xifra molt elevada, que aquesta setmana se n’hi han sumat 3 defuncions més. Tanmateix, l’índex de rebrot de la capital del Baix Camp ha baixat signitivament respecte dies enrere, i es troba en 475. La velocitat de transmissió del virus també, ara mateix està a 0,68.

I ens quedem a la capital del Baix Camp, perquè la companyia municipal d’autobusos: Reus Transport, ha acordat amb els representats veïnals dels barris Fortuny i Montserrat diversos canvis en les parades del bus urbà per tal d’adaptar el servei a les demandes dels usuaris. Els canvis que es duran a terme les pròximes setmanes afectaran a les línies 10, 11 i 60. 

Marina Berasategui, presidenta de Reus Transport, ha afirmat que ‘gràcies a la participació i al treball conjunt amb la ciutadania, podem implementar canvis que donen resposta a les demandes veïnals, i a més, reforcen la seguretat del usuaris’. Així doncs,  les línies 10 i 11 faran el final de línia a la parada Flix 2, situada al carrer dels Pirineus, al barri Montserrat, i no al carrer Montsant com fins ara. Mentre que el segon canvi és la creació d’una nova parada a la L60, situada prop de la cruïlla de l’avinguda de Salou amb el carrer de Mercè Rodoreda. 

I a marxem fins a Cambrils, perquè l’ajuntament ha organitzat una taula rodona sobre l’aportació del Poble Gitano a la història de Catalunya i la seva situació actual amb motiu de la commemoració de l’arribada d’aquest col·lectiu al país. 

A més, fins el 27 de novembre, es pot veure l’exposició ‘600 Anys del Poble Gitano a Catalunya. Un poble dins un país’ a la Sala El Pati del Centre Cultural de Cambrils. De fet, tot plegat forma part del Pla de Ciutadania, Diversitat i Cohesió Social de l’Ajuntament de Cambrils, i que a més, enguany ja fa tres anys que el municipi commemora el Dia Internacional del Poble Gitano, que se celebra el dia 8 d’abril, i enguany per primera vegada s’homenatja l’arribada del poble gitano a Catalunya. I és que el 26 de novembre és el dia instaurat per la Generalitat per commemorar aquest fet com a reconeixement a les aportacions d’aquest poble a la cultura i a la història de Catalunya.

La Generalitat estudia la seva incorporació al Patronat de la Fundació Mas Miró, que gestiona la casa on Joan Miró va iniciar la seva trajectòria artística situada a Mont-roig del Camp. El compromís s’ha explicitat durant la primera visita de la consellera de Cultura a Mas Miró, que ha coincidit amb el recent anunci de concessió d’una subvenció de 261 mil euros. Segons han explicat fonts del Govern, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, estudiarà aquesta incorporació, que «farà el seu curs en els òrgans corresponents» i amb totes les persones que hi tenen vinculació, per trobar «la manera més oportuna». 

Aquesta és una petició reiterada des de la fundació, que demanava al Govern «un paper institucional més actiu» en el projecte, especialment davant les dificultats financeres de l’espai.L’atorgament d’aquesta subvenció, assumida finalment pel Departament de Cultura, suposa per al Mas Miró un «nou reconeixement» al projecte d’obertura al públic de Mas Miró i servirà per a finançar una part de les obres de rehabilitació de la casa.

Comença el procés d’elaboració del Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Ho farà amb el compromís del consistori de treballar per a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes; i amb la constitució d’un grup de treball paritari i representatiu de la corporació. Ens amplia la informació l’Ariadna de la Calle des de Ràdio l’Hospitalet.

El curs per reduir l’escletxa digital a la Selva del Camp tanca la seva edició debut amb bones sensacions. Les sessions han donat les eines necessàries a les famílies per tal de poder comunicar-se telemàticament amb els centres escolars o bé gestionar les cites amb el CAP. En té tots els detalls Antonio Mellado des de Ràdio la Selva.

I fins aquí l’informatiu d’avui dia 20 de novembre. 

PUBLICITAT