Informatiu 22 d’octubre

Comencem l’informatiu d’avui dijous 22 d’octubre i ho fem com sempre fent un repàs de les dades de la Covid-19. I és que al Camp de Tarragona el risc de rebrot ha pujat uns 74 punts i se situa a 515. La taxa de reproducció del virus també ha pujat, en aquest cas d’1,30 a 1,43, mentre que la taxa de confirmats per PCR se situa a 214,54 per cada 100.000 habitants. Segons les últimes dades, hi ha 108 pacients ingressats, 20 dels quals a l’UCI.

A Reus el risc de rebrot puja significativament uns 124 punts i se situa en 989, per sobre dels registres de la setmana anterior. La taxa de reproducció també s’ha incrementat una dècima fins a 1,72 mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 366,27 per cada 100.000 habitants.

I ens quedem a la capital del Baix Camp, perquè s’ha suspès un dels esdeveniments més importants a la ciutat, el Trapezi. L’espectacle de Circ de Catalunya que en principi es podia celebrar i tirar endavant, anava a donar el tret de sortida aquest divendres 23 d’octubre fins diumenge 25, al final s’ha suspès la programació de l’esdeveniment. El responsable municipal de Salut, Òscar Subirats, ha indicat que amb el festival «es generaven uns fluxos de gent que en la situació que es troba Reus, tenia sentit ser proactius» i suspendre la programació. 

El Trapezi s’havia de fer al maig, però per la pandèmia es va dividir en tres moments. El darrer eren les funcions i és l’únic que no s’haurà pogut fer.  De fet, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, va titllar de “decisió dolorosa i desagradable”haver de suspendre l’esdeveniment. Una decisió que es va prendre feia molt poques hores i que en la reunió de divendres passat, el comitè d’emergències municipal va decidir mantenir-lo. Tot i això, el cap de setmana va anar pujant el risc de rebrot i davant la previsió d’empitjorar els números, s’ha decidit suspendre l’edició d’enguany del festival Trapezi de Reus.

I ara anem fins a Vilaplana, perquè el consistori de la vila hi ha preocupació  pel creixement del turisme esotèric a La Mussara. El poble abandonat de la Mussara ha vist com cada cop enguany ha tingut més visitants, degut a l’aparició de nombrosos programes televisions que parlen de suposades desaparicions de persones i de la presència d’una pedra que condueix a una altra dimensió. L’atracció dels turistes per conèixer la vil·la abandonada, l’increment del turisme local de muntanya per la pandèmia i l’època de rovellonaires, han provocat un gran increment de persones a la Mussara.

Gent duent a terme la pràctica del picnic, famílies amb cistelles per buscar rovellons o fins i tot grups que s’atreveixen filmant un vídeo a la muntanya o església de la Mussara són algunes de les pràctiques que es duen a terme a la vil·la abandonada. La massificació de persones amb el turisme esotèric provoca donar una imatge distorsionada de la Mussara, cosa que no agrada des del consistori de Vilaplana. Canals de youtube, programes de televisió com Cuarto Milenio, presentadors com Sebastià d’Arbó a TV3 i a 8TV o la cobertura de les televisions locals han atret el nombre de turistes a aficionar-se al turisme esotèric, on fins i tot, han gravat imatges per enregistrar pel·lícules dins l’església de la Mussara sense el permís de l’Ajuntament de Vilaplana.

I de Vilaplana marxem fins a Prades, perquè la Fundació la Caixa ha mostrat el seu suport, a través de CaixaBank a l’ajuntament del municipi perquè pugui millor l’assistència a la gent gran. El consistori ha rebut una col·laboració de la Fundació la Caixa de 4.500 euros, canalitzada a través d’Acció Social de la mateixa entitat. Actualment, la població de Prades és molt envellida, un 30,5% dels veïns de la vila són més grans de 60 anys. 

Segons informa el consistori, aquest any la situació de la gent gran s’ha agreujat degut a la pandèmia del Covid-19 i l’Ajuntament s’ha vist obligat a assumir despeses extraordinàries per tal de donar suport vital (aliments, medicació, acompanyament) a les persones grans del municipi.  La col·laboració es va fer efectiva en una signatura a les instal·lacions de l’Ajuntament, on l’equip de govern va rebre representants de CaixaBank. El consistori els ha fet arribar el seu agraïment per una ajuda que permetrà fer front a una despesa molt necessària al municipi.

I ara anem fins a Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant perquè el consistori ha aplicat noves mesures restrictives. Des de Ràdio l’Hospitalet ens ho explica Ariadna de la Calle.

I acabem l’informatiu,  a la Selva del Camp. Perquè Coselva celebra 120 anys renovant la imatge de les sitges amb un gran mural exterior. La cooperativa selvatana, la més antiga del Baix Camp i una de les més veteranes de Catalunya, ha volgut homenatjar els seus socis amb gran mural obra dels muralistes Edgar Goás i Nil Safont. Ens amplia la informació Antonio Mellado, des de Ràdio La Selva.

I fins aquí l’informatiu d’avui dijous dia 22 d’octubre.

PUBLICITAT