Informatiu 13 d’octubre

Comencem l’informatiu d’avui dimarts dia 13 d’octubre i ho fem com sempre fent un repàs de les dades de la Covid-19. I es que al Camp de Tarragona s’han registrat 7.451 casos confirmats per PCR, 131 més que fa 24 hores. El nombre acumulat de casos des de l’inici de la pandèmia és de 8.125 i han mort 447 persones. Pel que fa al risc de rebrot ha pujat 14 punts i se situa en 309. En canvi el risc de contagi ha baixat d’1,61 a 1,58, mentre que la taxa de confirmats per PCR se situa en 137,30 per cada 100.000 habitants. Segons aquestes últimes dades, hi ha 72 pacients ingressats, dinou dels quals a l’UCI.

A Reus, on Salut va iniciar un cribratge i on es va detectar un brot a l’hospital, el risc de rebrot ha pujat quinze punts i se situa en 404. Pel que fa al risc de contagi ha baixat una mica fins a l’1,55, mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 156,84 per cada 100.000 habitants.

Sense moure’ns de la capital de la nostra comarca expliquem ara que l’escola bressol Montsant de Reus va ser tancada divendres després de confirmar-se un cas de Covid-19, segons ha informat el Departament d’Educació a través de l’aplicació Traçacovid. L’escola atén infants d’entre quatre mesos i tres anys. Té una capacitat de 41 places, que es troben distribuïdes en tres aules. Actualment és l’únic centre escolar de Catalunya tancat pel coronavirus.

A part del tancament d’aquesta escola bressol, a la ciutat de Reus hi ha tretze centres educatius que tenen grups confinats per coronavirus, en els quals se’n compten divuit grups escolars. A la resta del Baix Camp hi ha onze centres educatius més afectats, on se sumen 20 grups confinats entre escoles de Cambrils, Riudoms, Montbrió, la Selva i Mont-roig.

Expliquem ara que segueixen les mobilitzacions i talls de carreteres contra el projecte de parc eòlic de Lo Vedat del Pany.  En aquesta ocasió, una vuitantena de persones van tallar ahir la carretera N-420 a l’alçada de Riudecols i les Voltes. Els manifestants van barrar el pas a la carretera coincidint amb l’operació tornada del pont del 12 d’octubre, una acció que va provocar diverses cues a la xarxa viària. 

Davant la protesta i la indignació per part dels conductors, els Mossos d’Esquadra es van desplaçar fins al punt i van negociar amb els manifestants l’obertura del pas cada deu minuts aproximadament. 

I en cultura, el Castell-Monestir d’Escornalbou va tornar a programar aquest dissabte el passeig literari sobre la vida d’Eduard Toda, organitzat per la Biblioteca Pública de Tarragona i l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural. Les dues entitats han recuperat aquesta ruta cultural que es va desenvolupar en el marc de l’any Toda el 2016, i en aquest cas ho han fet amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni que s’han dut a terme aquest cap de setmana. 

Durant aquestes visites s’ha volgut tornar a reivindicar la figura de l’egiptòleg i bibliòfil, “un dels personatges catalans més poc coneguts de la Renaixença”. Les visites han estat acompanyades per un recull de textos de la literatura i la premsa de l’època. Una forma d’apropar al visitant a la vida de Toda des de quatres punts diferents: la personalitat, la condició d’amfitrió que exercia Toda en el centre cultural d’Escornalbou, el paisatge del Camp de Tarragona i, per últim, la seva passió pels llibres.

I fins aquí l’informatiu d’avui dimarts dia 13 d’octubre.

PUBLICITAT